Leader Vättern beviljar pengar till fotoutställning om livet under ytan

mars 22, 2018

 

Leader Vättern har beviljat pengar till Hjo kommun som ska genomföra en fotoutställning utomhus i sommar. Utställningen kommer att visa livet under ytan genom foton i stort format, både från Vättern och världshaven. Tanken är att sprida information om vilken vacker miljö vi har i Vättern, men också om de globala miljöproblem som hotar livet under ytan och de utmaningar vi står inför. Projektet ska också ta fram pedagogiskt material som kan användas då skolklasser besöker utställningen. Efter projektets slut ska utställningen kunna rulla vidare till andra kommuner runt Vättern. Redan nu har Karlsborgs kommun visat intresse.

Galleri UpOnWalls och Per Olsson från Hjo har varit initiativtagare till utställningen och gör den tillsammans med kommunen:
– För mig som personligen både vill berätta denna bildberättelse om våra världshav, sätta in Vättern i detta globala perspektiv och inte minst Hjo som plats i ett större samanhang är det viktigt som tusan att vi gör projekt som dessa med kommunen. Kommuner generellt måste bli mycket bättre på att samarbeta gränslöst med de resurser och kunskap som finns. Detta handla inte om politik utan om bildning, turistnäring,  om utveckling av livskvalité och miljön såklart. Men också att man gör man saker ihop i projekt. Det ger en otrolig utväxling.

Per fortsätter:
– Fotograferna som kommer att verka i detta projektet är Paul Nicklen & Christina Mittmeyer. Dessa två genom sin organisation Sea Legacy  berättar om de stora haven. För att sedan utveckla ett konstnärligt bildspråk kring Vättern och dess arter kommer en framstående brittisk undervattensfotograf, Zena Holloway att arbeta med dom bilderna. Dessa bilder blir av mer ”konstnärlig” karaktär för att locka till intresse. Det finns en fjärde fotograf som är mästerlig på att dokumentera insekter som heter Levon Biss. Vår förhoppning är att ta fram några bilder på de små men viktiga arterna Det är ett viktigt projekt för att lyfta Vättern i vårt medvetande så vi lär oss tycka om den ännu mer.

Leader Vättern är stolta över att stötta projektet, som vi tror kommer att ha stor räckvidd för att sprida information om Vättern till en delvis ny målgrupp.
Vill du söka stöd från Leader Vättern? Läs gärna mer här: www.leadervattern.se

Last modified: 2018-03-22

Comments are closed.

Translate »